Reizen Australie en Nieuw-Zeeland

Queensland

December 14, 2016

Queensland

Impressie van Queensland

Queensland volgens Fivesenses

 • Vaar met Dan over de rivier en wandel met Prue door het regenwoud: Daintree op z’n best!
 • Bezoek het rif aan de zuidkant bij Lady Musgrave Island
 • Sluit je reis af in een strandhuis aan Four Mile Beach
 • Neem de trein met de meest sprekende naam van het land: Spirit of the Outback
 • Rij per 4WD door de Gulf Country in het noorden en zie de Morning Glory
 • Zet je camper in een tropische boomgaard en doe je tegoed aan een tropisch fruitfestijn

Beste tijd om in Queensland te reizen

Een groot deel van het jaar is Queensland goed te bereizen. Een bijnaam als de Sunshine State krijg je niet voor niets. Alleen in de eerste maanden van het jaar kun je je beter op het zuiden dan op het noorden richten. De ligging ten opzichte van de evenaar zorgt ervoor dat het in het tropische noorden van de staat eigenlijk altijd wel warm is. Het is hier meer een kwestie van nat of droog. Het natte seizoen kent een piek in januari en februari. Cyclonen, wind, regen, alles komt dan voorbij. Soms ook letterlijk. In het natte seizoen komt de giftige box jellyfish in het noorden voor en is de zee op veel plekken niet toegankelijk. Afgezien van deze tijd van het jaar is Queensland het hele jaar door in alle opzichten een prettige staat om te reizen.

Fivesenses voorbeeldreizen in Queensland

Hoe ziet een Fivesenses reis door Australië er in de praktijk eigenlijk uit? We geven u een aantal suggesties die als leidraad kunnen dienen voor uw eigen reis. Deze reisvoorbeelden zijn stuk voor stuk combinaties van hoogtepunten en minder bekende gebieden in Australië. Laat u inspireren door bijzondere accommodaties, onverwachte routes en verrassende invalshoeken.

 • rockpool Gunlom Falls, Kakadu National Park, Northern Territory
  Nature North
  Northern Territory en Queensland

  In de reis ‘Nature North’ ervaart u de fascinerende natuur van het tropische noorden van Australië. Het Cobourg Peninsula, een van de ‘last frontiers’ van het land, speelt een prominente rol in deze reis.

  Lees meer over deze reis
 • Pier One Hotel, Sydney
  A room with a view
  New South Wales, Queensland en Victoria

  In de reis ‘A room with a view’ combineert u het afwisselende zuidoosten van Australië met het tropische noorden. U vliegt naar Melbourne waar u een aantal dagen verblijft voor u via het Mornington Peninsula en het achterland van de Great Ocean Road...

  Lees meer over deze reis
 • Lente in Sydney, Jacaranda in bloei
  Noord en zuid in de lente
  New South Wales, Queensland en Victoria

  In de reis ‘Noord en zuid in de lente’ reist u voordat het hoogseizoen begint in zowel het tropische noorden van Australië als in het zuidoosten van het land. Niet alleen reist u zodoende in twee totaal verschillende gebieden; u ervaart het ook op een rustiger manier.

  Lees meer over deze reis
 • beachfront camping
  Australië CamperCombi Oost
  New South Wales en Queensland

  De reis ‘Australië CamperCombi Oost’ combineert camper en auto, eenvoud en luxe en stad met strand en regenwoud. Na een verblijf in Sydney reist u in ruim drie weken door New South Wales en Queensland naar Cairns.

  Lees meer over deze reis
 • zwemmen met een zeeschildpad, Queensland
  Australië CamperCombi Kids
  New South Wales en Queensland

  In de reis ‘Australië CamperCombi Kids’ hebben u en uw kinderen het beste van twee werelden. Na een verblijf in Sydney, de mooiste stad van het zuidelijk halfrond, vliegt u naar Brisbane waarvandaan er per camper naar Cairns wordt gereisd.

  Lees meer over deze reis

Meer informatie over úw reis-op-maat in Queensland?

Neem contact met ons op voor de reismogelijkheden.