Christchurch muurschilderingen – Fivesenses

Christchurch muurschilderingen

Christchurch

Christchurch muurschilderingen

Het is al ruim 7 jaar geleden, maar lopend door Christchurch lijkt het alsof die meedogenloze aardbeving van februari 2011 pas onlangs heeft plaats gevonden. Het is haast onvoorstelbaar hoeveel schade er in zo’n korte tijd kan worden aangericht. De stad lag voor een groot deel letterlijk in puin, maar stapje voor stapje krijgt Christchurch nu een nieuw gezicht.

De transitiefase waar de stad zich in bevindt, zorgt voor een groot aantal interessante ontwikkelingen. Bewoners worden nauw betrokken bij de herontwikkeling van de stad en de blauwdruk die er ligt, belooft veel goeds. In de tussentijd hoef je je in Christchurch geen ramptoerist te voelen. In no-time zijn er fantastische initiatieven opgezet die aantonen hoe veerkrachtig de inwoners zijn.

Van de winkels en restaurants die uit pure nood in containers begonnen en gezamenlijk Re:START vormden tot de waanzinnige muurschilderingen die de vele hekken, afzettingen en muren van leegstaande gebouwen kleur geven. Tal van lokale, nationale en internationale kunstenaars hebben een groot aantal intrigerende kunstwerken gemaakt. Het zijn er in inmiddels zoveel dat er een jaarlijks terugkerend festival aan wordt gewijd. Loop door de stad en ervaar de energie die de wederopbouw van Christchurch met zich meebrengt.