In de voetsporen van pioniers – Fivesenses

In de voetsporen van pioniers

Wij delen onze ervaringen graag. Laat u inspireren door onze blogs

In de voetsporen van pioniers

Wie heeft er nou niet in zijn of haar jeugd spannende boeken gelezen over stoere zeekapiteins, piraten en andere avonturiers die naar verre oorden reisden. Ontdekken en buiten de gebaande paden gaan, heeft mensen altijd aangetrokken.

Zo sprak men in het verre verleden met verbeelding over ‘Terra Australis’, het verzonnen land op het Zuidelijk halfrond dat velen wilden ontdekken. Anderen wilden gewoon de snelste route naar huis voor het vervoer van kostbare specerijen vanuit Zuidoost-Azië. Eén van deze opportune ontdekkingsreizigers was de Nederlandse VOC-kapitein Dirk Hartog. Ruim 300 jaar geleden zette hij voet op een prachtig, ruig eiland in Shark Bay, West-Australië. Hij noemde het Dirk Hartog Island en de rest is ‘history’.

Een veel recentere avonturier was de zeer veelzijdige en inspirerende, Australische lokale held Len Beadell. Deze wegenbouwer is verantwoordelijk voor de verkenning én aanleg van zo’n 6000 kilometer aan wegen in geïsoleerde woestijngebieden in West-Australië, zoals de Gunbarrel Highway en de Connie Sue Highway, vernoemd naar zijn dochter. Daarnaast was hij een echte kenner van de bush en een begenadigd schilder en schrijver. Zijn Engelstalige boeken zijn nog te koop en zeer de moeite waard voor elke liefhebber van de Outback.

En heeft u dan zo’n boek gelezen van Len of andere avonturiers en ontdekkingsreizigers in Australië, dan wilt u toch zelf dat gevoel ervaren van pionieren en avontuur? Urenlang rijden door een schijnbaar eindeloze leegte met intens rood of geel zand en ongenaakbare begroeiing zoals spinifex. Genieten van de adembenemende sterrenhemel en kamperen bij een kampvuur met een ‘billy en een damper.

Is dit ook uw droom? Deze kan werkelijkheid worden tijdens onze unieke 4WD-kampeerreis najaar 2020 in West-Australië.