Relaxte break op Banks Peninsula – Fivesenses

Relaxte break op Banks Peninsula

Wij delen onze ervaringen graag. Laat u inspireren door onze blogs

 

Relaxte break op Banks Peninsula

Een lange reis achter de rug van huis naar Christchurch en even bijkomen voor de grote reis door Nieuw-Zeeland? Of juist nog vol indrukken van al het moois na een vakantie door dit indrukwekkende land? Wil je echt ontspannen in rust én genieten van de mooie natuur en wildlife, in een toffe accommodatie op korte afstand van het vliegveld, dan is Banks Peninsula een aanrader waar je dit allemaal vindt.

Banks Peninsula is een ruige, vulkanische, groene landtong met beschutte haventjes en een grillige kust. De plek heeft een woelige historie waarin de walvisvaart en de bloedige strijd tussen de lokale bevolking en de Franse en Engelse westerlingen een belangrijke rol speelden. De Māori noemden het eiland ‘Te Pataka o Rakaihautu’, ofwel de ‘opslagplaats’ omdat er zoveel voedsel in de bossen, zee, rivieren en in de lucht was. De Engelsen hebben het schiereiland vernoemd naar de bioloog Joseph Banks die met James Cook Nieuw-Zeeland ‘ontdekte’.

Wil je ook naar Banks Peninsula, dan kun je in een aantal sfeervolle B & B’s verblijven in de omgeving van Akaroa. Een charmante plaats met nog steeds een Franse uitstraling, waar je je helemaal kunt ontspannen. Op het schiereiland kun je korte en langere wandelingen maken langs de spectaculaire vulkanische kustlijn, door inheemse bossen, valleien, watervallen en over zandstranden.

Een leuke activiteit voor jong en oud is een boottocht vanuit Akaroa en de beschutte baai op te varen. Niet alleen om de kleinste dolfijn ter wereld te zien, de Hector-dolfijn, maar ook zeeleeuwen, pinguïns en zeevogels.

Dit is reizen op een manier waar wij bij Fivesenses van houden: naast alle bekende attracties even afslaan van het gebaande pad, ergens langer blijven, je blijven verbazen en ontdekken.