Vijf redenen waarom reizen met een camper in Nieuw-Zeeland zo tof is – Fivesenses

Vijf redenen waarom reizen met een camper in Nieuw-Zeeland zo tof is

Vijf redenen waarom reizen met een camper in Nieuw-Zeeland zo tof is

1. Reizen in ALLE vrijheid en dat in meerdere opzichten

Een camper betekent dat JIJ bepaalt in welk tempo je reist. Als er één land is waar kamperen zo bij hoort, dan is het Nieuw-Zeeland. Een land dat barst van de mooie natuur en prachtige plekken om te kamperen, midden in die natuur of met zicht erop. Je ervaart de natuur en het land zo op een ultieme manier.

Het enige dat je soms moet plannen bij het reizen met een camper is dat je tijdig benzine, water en boodschappen in moet slaan en nog wat praktische zaken die bij een camper horen. En daar sta je dan, als een kind zo blij, op een kleinschalige camping in Nieuw-Zeeland met zicht op de zee, een meer of prachtige bergen. Je kunt ook nog gaan ‘vrij-kamperen’. Bereid je dan wel voor op de do’s en don’ts hierbij en je hebt een onvergetelijke ervaring.

Of je kampeert bij een boerderij. Vooral met kinderen heel leuk. Mooie bijkomstigheid: de boeren verkopen vaak eigen groenten, wijn, olijfolie of vlees. Je kookt in je eigen tempo, hoe en wanneer jij dat wilt, en drinkt daar dan heerlijke Nieuw-Zeelandse wijn bij. Gelukkig…niemand hoeft vandaag de BOB te zijn.

2. Letterlijk van de gebaande paden gaan

Reizen met een camper in Nieuw-Zeeland geeft meer mogelijkheden dan je zou denken. Je kunt en mag hier op veel on-geasfalteerde wegen rijden met een gewone -niet 4WD- wagen of camper. Je rijdt iets langzamer maar komt zo op plekken die je de adem, in goede zin, benemen en waar je soms niet meer weg wil. Nou dan blijf je toch een dag extra? Als je de camper maar op tijd op de juiste plek aflevert, dat is de enige deadline voor deze vakantie.

3. Leuk voor het hele gezin

Hoe leuk is het met zijn allen of om de beurt te bedenken waar je nu weer heen gaat. En na die kayaktocht, wandeling, fietsroute en het zien van walvissen of pinguïns is het heerlijk je ervaringen uit te wisselen met elkaar bij je camper, tijdens en na de maaltijd. Samen was je de boel af en speel je een ouderwets spelletje of lees je een boek. Al met al beleef je de vakantie met elkaar intenser en heb je weer echt tijd voor en met elkaar.

4. Ontmoet de locals

Je ontmoet, zeker in de Nieuw-Zeelandse schoolvakanties, op de kleinschalige kampeerplaatsen al gauw gezinnen uit dit land. Dat geeft weer een extra dimensie aan het kamperen en wellicht een leuk contact bij een kampvuur.
Daarnaast kun je op allerlei plaatsen op het Noorder- en Zuidereiland activiteiten ondernemen met een local. Je hebt zo een unieke ervaring. Ga bijvoorbeeld twee dagen mee op de Doubtful Sound met een kreeftenvisser of met een Maori-gids op stap in het Whirinaki Forest onder Roturua. Je zult hier met plezier aan terug denken lang nadat je weer thuis bent.

5. Relatief goedkoop

Eerlijk is eerlijk. Zo goedkoop als het ooit was, is het niet meer. Het aantal toeristen is in Nieuw-Zeeland de laatste decennia flink toegenomen. Zeker in het hoogseizoen merk je dat aan de drukte op bepaalde hotspots en aan de prijzen. Toch is het, zeker voor een gezin, absoluut de moeite waard met een camper te reizen vanwege het kostenplaatje.

Het enige waar je aan moet denken ALS je in het hoogseizoen reist is tijdig boeken. Dat kan met de vluchten al elf maanden voor vertrek. Reis je buiten het hoogseizoen dan is het allemaal wat relaxter.