Walk on the wild side – Fivesenses

Walk on the wild side

Wij delen onze ervaringen graag. Laat u inspireren door onze blogs

Walk on the wild side

Kaikoura is een plek die vanwege de vele bijzondere zeedieren al een bezoek waard is. Je kunt er bijvoorbeeld zeehonden en dolfijnen spotten en met een boot op zoek naar walvissen. Maar er is ook een minder bekende attractie. Wil je in alle rust wandelend genieten van de overweldigende natuur? De Kaikoura Coast Track heeft het allemaal…

In de categorie ‘slow travel’ wandel je twee dagen in alle rust op een privéterrein daarbij intens genietend van je omgeving.  Deze track is een meerdaagse, exclusieve wandeling waarbij het groene binnenland wordt afgewisseld met machtige vergezichten op de vaak besneeuwde toppen van de Kaikoura Mountains. Verder loop je door groene bossen met varens, mossen en bijzondere vogels, langs weiden met schapen, over strand en de ruige rotsen. Het exclusieve van deze wandeling zit ‘m in het feit dat je op privéterrein loopt en met nooit meer dan tien mensen tegelijk deze route bewandelt.

Dit alles is in de jaren negentig door drie boerenfamilies opgezet. Zij onderhouden de tracks en de accommodaties, maken indien gewenst heerlijke maaltijden én voorzien je ook van zelfgemaakte limonade. Voordat je je wandelschoenen aantrekt, start je met een overnachting in The Beach House, of Ngaroma, van de MacFairlane familie. Kom hier met een glas wijn op de veranda in de relaxstand en geniet van de stilte en de uitzichten op de Kaikoura Mountains en de zee.

In totaal wandel je 26 kilometer, verdeeld over twee wandeldagen van zo’n 4-6 uur lopen per dag. Je start over het strand waar je je kunt verbazen over de 8000 jaar oude resten van boomfossielen. Wellicht zie je, als je goed oplet, hectordolfijnen in zee. Je uitzicht verandert onderweg iedere keer. Bij dit alles geldt ‘geen haast en neem je tijd’. De lunch is bij de Circle Shelter hut. De eerste wandeldag eindig je bij de Medina Homestead van de familie Handyside. Hier kun je een werkend boerenbedrijf van dichtbij bekijken, een warme douche nemen en eventueel voorraden aanvullen in hun kleine winkel.

Op de tweede wandeldag word je na je ontbijt afgezet in het binnenland en loop je langzaam terug naar The Beach House waar je ook bent gestart. Ondertussen doorkruis je weer diverse soorten landschappen, van bos tot graslandschap. Je hebt ‘en passant’ een waanzinnig uitzicht op de bergen tijdens je wandeling en luncht dit keer bij Skulls Peak Hut. Al met al een onvergetelijke ervaring die je reis een enorme meerwaarde geeft.

.