Reizen Australie en Nieuw-Zeeland

En nu

August 23, 2018

Wij delen onze ervaringen graag. Laat u inspireren door onze blogs

Karin en Elbert vertellen

We zijn deze zomer een paar weken in Nederland geweest.
Dat helpt bij het opmaken van de balans.

We zijn hier ruim twee jaar en inmiddels ‘permanent residents’. Elbert werkt al vanaf het begin bij Wild Earth Wines (www.wildearthwines.co.nz) en is daar verantwoordelijk voor het hele reilen en zeilen van de wijnafdeling.

Ik mocht het eerste jaar ‘niks’ doen en heb daardoor de tijd gehad om in Cromwell een fijne basis te creëren. Ik bracht veel tijd door met de kinderen, had tijd te helpen op school en tijd om nieuwe vrienden te maken. Een jaar geleden ben ik mijn eigen gift & souvenir shop-in-a-caravan begonnen naast dé landmark van Cromwell – een megagrote fruitsculptuur- bij de ingang van het dorp. Ik verkoop onder andere handgemaakte spullen van mijzelf en anderen, maar ook meer mainstream souvenirs. Een product moet voor mij iets bijzonders hebben om in de winkel terecht te komen; iets moois of grappigs, iets met een verhaal en het liefst met een link met Nieuw-Zeeland, de streek Central Otago of Cromwell en omgeving.

Wij willen voorlopig niet terug, al weet je natuurlijk nooit waar de omstandigheden toe leiden. We beloofden onszelf het twee jaar aan te kijken tot we ‘permanent residents’ waren en dan zouden we de balans opmaken. We zijn binnenkort zes weken op vakantie in Nederland. Dat zal helpen met het opmaken van die balans. Ik kan me echter niet voorstellen dat ik me in Nederland zo fijn zal voelen als ik hier in het dagelijks leven doe. Het is gewoon prettiger opstaan met geweldig uitzicht op de bergen en met mooie kleuren om je heen. Het is elke dag opnieuw een cadeautje om in zo’n mooie omgeving te mogen wonen.