Reizen Australie en Nieuw-Zeeland

Fivesenses klanten aan het woord

August 23, 2018

Wij delen onze ervaringen graag. Laat u inspireren door onze blogs

Karin en Elbert vertellen

Karin en Elbert reisden allebei onafhankelijk van elkaar naar Nieuw-Zeeland. Later gingen zij samen terug en nu hebben ze er zich met hun kinderen gevestigd. Karin vertelt hoe dat zo kwam…

Waarom een reis naar Nieuw-Zeeland?
In 2003 las ik een reisverhaal over Nieuw-Zeeland. Mijn indruk was bijna sprookjesachtig mooi en avontuurlijk. Een collega/vriendin was er geweest en bevestigde dat het een gemakkelijke bestemming is om in je eentje als vrouw te reizen. Ik was toen alleen en had veel vakantiedagen over, dus dat leek me wel wat voor een maand. Toch duurde het door omstandigheden nog zes jaar voordat ik echt ging.

Waarom via Fivesenses?
Elbert was in 2006 met Fivesenses op reis geweest. Dat was erg goed bevallen, hij was daardoor op veel mooie plekken geweest. Toen wij in 2012-2013 samen naar Australië en Nieuw-Zeeland op vakantie gingen met onze dochter Noortje van 1 jaar, wilde hij dat graag weer door Jean-Paul laten regelen. Omdat hij je gegarandeerd naar bijzondere plekken brengt en het land erg goed kent. Ik twijfelde zelf of het van tevoren vastleggen van een vakantie van negen weken wel bij mij paste, maar was meteen om bij het kennismakingsgesprek en wat was ik blij tijdens onze reis! Iedere keer belandden we opnieuw in een paradijsje, elke bestemming was top. Vooral omdat we met een klein kind reisden vond ik het ideaal dat er steeds een plek was waar we terecht konden. Met ofwel voorzieningen voor kinderen ofwel aardige hosts die voor speelgoed zorgden.

Waarom wonen in Nieuw-Zeeland?
De rust en ruimte. Kiwi’s staan bekend om hun relaxte levensstijl en vriendelijkheid. Dingen die ik in Nederland miste. Voor mijn gevoel is hier ook veel minder prestatiedruk. Tijdens mijn eerste vakantie – alleen – had ik al het idee dat ik hier goed zou kunnen wonen. Onze tweede reis met z’n drieën was al meer oriënterend, voorzichtig kijkend of we dit gevoel allebei zouden hebben en waar precies. Meteen daarna kondigde de zwangerschap van onze zoon Timme zich aan, wat ons nog even in Nederland hield. Toen hij een half jaar was hebben we na een bijeenkomst van een visumbureau de knoop doorgehakt en besloten het te gaan proberen. We wilden emigreren.

Ondertussen zijn we nu ‘permanent residents’ en hebben beiden onze draai gevonden in Cromwell. Elbert als manager bij Wild Earth Wines en ik met mijn gift-en souvenirbus, de Otago Buzz. Het is een cadeautje in zo’n mooie omgeving te mogen wonen.