Nieuw-Zeeland – Fivesenses

Reis naar Nieuw-Zeeland

Noordereiland Zuidereiland

Lang beschouwd als een goed bewaard geheim. Maar sinds de adembenemende natuur van Nieuw-Zeeland een hoofdrol heeft gespeeld in Lord of the Rings, staat het hoog op menig verlanglijst.

Het is als Europa in het klein, maar dan met een handjevol inwoners. Het gevolg is dan ook dat rust in alle hoeken van het land prominent aanwezig is. Dit land moet je met eigen ogen zien om het te kunnen geloven. Zon of regen. Wandelend of fietsend. Winter of zomer. Per auto of camper. Er valt genoeg over te mijmeren, maar één ding is zeker: Nieuw-Zeeland is in het echt nóg mooier.

NewZealand-Noordereiland

Noordereiland

Wat lang geleden onder de aarde gebeurde, is nu boven de grond zichtbaar. Het Noordereiland borrelt, stoomt en bruist. Vulkanen, diepe kratermeren en de meest onmogelijke kleuren. Het oogt op veel plekken zo lieflijk met glooiende heuvels en verlaten stranden. Maar ineens is daar de indringende geur van zwavel. En in de verte doemen de grillige contouren van Mount Taranaki op. Het Noordereiland laat je niet meer los.

NewZealand-Zuidereiland

Zuidereiland

Als er één plek op aarde is waar natuur in ‘optima forma’ is, dan moet het het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland zijn. Op de mooiste plekken zijn hotels verscholen. Aan een goudgeel strand in Marlborough Sounds waar de geur van de wijngaarden prominent aanwezig is. Of diep in de bergen met zicht op eeuwige sneeuw. Groen wordt hier steeds groener. Imposant wordt imposanter. Vlieg er over. Wandel er door. En verzin nieuwe superlatieven.