Ontmoetingen – Fivesenses

Ontmoet Kiwi’s en Aussies

Jeremy, Dan, Emma, Greg, Chris, John, Prue, Geoff of Neha. What’s in a name?

Een heleboel als je ’t ons vraagt. Deze en vele andere Aussies en Kiwi’s waar we met veel plezier mee samenwerken, zijn stuk voor stuk ware ambassadeurs voor hun deel van het land. Ze vertellen je de ‘ins en outs’ van hun streek, ze nemen je mee op pad en wijzen je precies op die dingen die je zelf niet zo snel zou zien. Maak kennis met ze en gegarandeerd dat ze een onuitwisbare indruk maken.

nz-icon

Chris

Kapitein en kreeftenvisser in de fjorden

Een Nieuw-Zeelands karakter pur sang. Zo laat Chris zich best omschrijven. Liever in de wildernis van Fiordland National Park dan op het vasteland. Met zijn kleine, maar comfortabele boot Seafinn neemt hij 12 ‘lucky ones’ twee dagen mee de fjorden van Doubtful Sound in. Om in dit immens grote park de nacht op het water door te kunnen brengen, is al jarenlang een van de best gewaardeerde activiteiten die we aanbieden. En met een beetje mazzel krijg je na afloop van de boottocht wat extra kreeften mee voor onderweg…

Ook met Chris de fjorden in? Ga dan naar de voorbeeldreizen:

Nieuw-Zeeland CamperCombi Zuidereiland
Actie op het Zuidereiland
360° Nieuw-Zeeland
360° Nieuw-Zeeland in de lente
100% Zuid

aus-icon2

Emma

Gastvrouw in het achterland van Victoria

Een ander licht schijnen op een bekend gebied. Dat vinden wij een uitdaging en zo kwamen we ooit uit in Forrest. Je bent er op korte afstand van de welbekende Great Ocean Road, maar er ver genoeg vandaan om de drukte te omzeilen. Maar dat is niet de enige reden om naar Forrest te gaan. Het achterland van Victoria kenmerkt zich hier door imposante bossen, veel wildlife en een nadruk op ‘food & wine’. De Otways brengen prachtige ingrediënten voort en precies dat wordt je door Emma in Forrest Guesthouse voorgeschoteld.

Ook eten bij Emma in Forrest? Ga dan naar de voorbeeldreizen:

Noord en zuid in de lente
Nature South

aus-icon2

Dan

Vogelspotter in de tropen van Daintree National Park

Kijk daar! Een krokodil. En daar! Een groene boomslang. En als je goed kijkt, zie je daar een tropisch roodborstje. Daar waar menigeen in extase raakt, wijst Dan Irby in alle rust het een na het andere dier aan; in de ochtend voordat het regenwoud ontwaakt of aan het einde van de middag als de schemer inzet en de omgeving een mystieke gloed krijgt. Als geoefend vogelspotter en innemend man zorgt Dan voor twee memorabele uren op het water van de Daintree River in het tropische noorden van Queensland.

Ook vogels en krokodillen spotten met Dan? Ga dan naar de voorbeeldreizen:

Australië CamperCombi Oost
Noord en zuid in de lente
Nature North
A room with a view
Australië CamperCombi Kids

nz-icon

Greg

Gastheer en wijnkenner uit Hawke’s Bay

De ecologische voetafdruk die de eigenaars van Millar Road in Hawke’s Bay bij het ontwerpen en bouwen van hun accommodatie hebben gezet, is minimaal. Vrijwel alles heeft een oorsprong in de directe omgeving van Hawke’s Bay. De kunst aan de muren is van lokale kunstenaars. Het meubilair komt uit de buurt. En de wijn? Die komt uit de achtertuin. Niet alleen hebben Greg en zijn familie een erg goede accommodatie, ook hun Supernatural wijn scoort bovengemiddeld. En da’s best lekker aan het einde van de dag, zittend in de zon, uitkijkend over de baai!

Ook Supernatural drinken met Greg? Ga dan naar de voorbeeldreizen:

100% Noord
Nieuw-Zeeland CamperCombi
360° Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland CamperCombi Kids
360° Nieuw-Zeeland in de lente

aus-icon2

Jeremy

4WD trainer en avonturier in de Outback

Een Landcruiser of Prado kan je op de mooiste plekken van Australië brengen. Maar dan moet je wel weten wat ie allemaal kan. En, ook niet onbelangrijk, wat je als bestuurder allemaal kunt. Jeremy Perks is actief in de Outback van Western Australia, daar waar het prettig kan zijn om een ervaren en sociaal vaardige gids in de buurt te hebben. Regelmatig begeleidt hij ‘tag-alongs’ waarbij er in klein groepsverband door de woestijn wordt gereden. In Perth heeft Jeremy een oefenterrein waar je wegwijs kunt worden gemaakt in de verschillende 4WD technieken. Ideaal voordat je op eigen gelegenheid het avontuur tegemoet gaat.

Ook goed leren rijden in een 4WD? Ga dan naar de voorbeeldreizen:

Tot hier….en verder! Australia by 4WD
Tot hier….en verder met kids! Australia by 4WD

nz-icon

John

Gastheer en houthakker aan de West Coast

Het is moeilijk om je vinger er precies op te leggen, maar de gastvrijheid in het zuiden van de West Coast van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is nóg hartelijker dan in de rest van het land. Op subtiele wijze dat dan wel. Het zal ermee te maken kunnen hebben dat in vroeger dagen de weg hier stopte. John, gastheer van Mahitahi Lodge, heeft het nog meegemaakt. Zijn ‘voor reizigers moet je goed zorgen’-mentaliteit lijkt dan ook in z’n genen te zitten. Samen met Jacqui zorgt hij voor een oase van rust op slechts een uurtje van de drukke gletsjerdorpen.

Ook wandelen met John over het strand van Bruce Bay? Ga dan naar de voorbeeldreizen:

360° Nieuw-Zeeland in de lente
100% Zuid
360° Nieuw-Zeeland

nz-icon

Neha Pihema

Maori-gids en verteller in het regenwoud

“Whatungarongaro te tangata toitū te whenua”. Vrij vertaald: “ook al zie je geen mens, je zult altijd nog natuur zien”. Het is een van de vele uitdrukkingen waarmee Maori hun respect voor en verbintenis met de natuurlijke omgeving uitdrukken. Neha Pihema stamt uit de omgeving van Whirinaki Forest, ten zuiden van Rotorua. Tijdens een wandeling door Whirinaki Forest neemt hij in klein groepsverband bezoekers mee door zijn gebied. Je loopt hier door imposant regenwoud waar ieder dier, iedere varen en iedere boom een eigen verhaal heeft. Neha Pihema deelt de verhalen op integere wijze en geeft op die manier een mooie spirituele meerwaarde aan een reis.

Ook met Neha Pihema het magische regenwoud in? Ga dan naar de voorbeeldreizen:

Nieuw-Zeeland CamperCombi
360° Nieuw-Zeeland
100% Noord
360° Nieuw-Zeeland in de lente

aus-icon2

Geoff

Gids en gastheer in de Gawler Ranges

Er zijn maar weinig plekken in Australië waar je zoveel verschillende soorten kangoeroes in zulke grote groepen ziet als in de Gawler Ranges. Met name aan het einde van de middag wanneer Geoff Scholz je in zijn 4WD meeneemt op safari. OK, de ‘big five’ kom je niet tegen, maar een groep van tientallen, soms honderden, rode kangoeroes die achter elkaar wegspringen, ziet er best imposant uit. Terug in het comfortabele kamp komen de sterren tevoorschijn, zowel aan de hemel als op tafel. Hoe afgelegen je hier ook bent, aan goed eten met bijbehorende wijnen ontbreekt het niet!

Ook met Geoff de Outback van South Australia in? Ga dan naar de voorbeeldreis:

Southern Comfort

aus-icon2

Prue

Gids en conservator in Daintree National Park

In de classificatie die gebruikt wordt om regenwoud te beoordelen, scoort het terrein waar Prue met haar familie woont het hoogst. ‘Prime rainforest’ wordt het genoemd. Dat dit een bepaalde verantwoordelijkheid met zich meebrengt, daar is Prue zich terdege van bewust. Als een ware conservator leidt zij bezoekers rond in haar levende museum. Het terrein waar zij met bezoekers wandelt, wordt zoveel mogelijk in tact gelaten. Stapvoets schuifel je met haar door een eeuwenoude omgeving waarin zij laat zien hoe de natuur zichzelf op wonderbaarlijke wijze in stand houdt. Top deze wandeling af met een boottocht met Dan Irby over de rivier en je beleving van Daintree National Park is compleet.

Ook wandelen door het regenwoud met Prue? Ga dan naar de voorbeeldreizen:

Australië CamperCombi Oost
Noord en zuid in de lente
Nature North
A room with a view
Australië CamperCombi Kids